Annonsering på Facebook visas som fristående annonser vid sidan om nyhetsflödet eller som sponsrade inlägg som blir en del av användarens flöde. I egenskap av att vara ett socialt medium är Facebook också en plattform för interaktion mellan användare och annonsör. Genom att arbeta med en strategisk och förtroendeingivande närvaro på Facebook kan företag påverka hur publiken ser på varumärket.

Resultatet av marknadsföringen på Facebook kan utläsas av antal nya följare på sidan, gillningar, delningar och kommentarer på inlägg, eller klick och respons på annonser. Statistiken presenteras i Facebooks annonsörsverktyg som kan kopplas till analysverktyget Viva Report. Då får ni en tydlig översikt över er Facebook-statistik och kan också se resultatet tillsammans med statistiken för er övriga marknadsföring.

Läs gärna mer om våra andra funktioner i Viva Report

YouTube (Kommer snart)

Rörlig media exploderar just nu. Anslut ert Youtube­konto till VIVA Report och håll koll på när och hur era filmer sprids.

Google AdWords

Google AdWords är ett effektivt sätt att öka trafiken till er hemsida. Med VIVA Report kan ni enkelt få översikt över både utgifter och resultat.

Instagram

Anslut ert Instagram­-konto till VIVA Report och samla er statistik från den populära appen för bilddelning.